BOVAG op een lesauto, betekent dat?

Rijschool Jolanda heeft het BOVAG -logo op z’n auto. Wat betekent dat eigenlijk? We vragen het de rijschoolhouder. Rijschool Jolanda: “Ik ben er trots op dat wij zijn aangesloten bij de bekende
BOVAG – organisatie. Die heeft een speciale afdeling voor rijscholen, de BOVAG Rijscholen. Een kwaliteitslabel voor ons.”

De BOVAG stelt stevige eisen aan de aangesloten rijscholen. Lang niet elke rijschool wordt als lid toegelaten. Alleen rijscholen, die aan de eisen van de BOVAG voldoen, kunnen lid worden. Die geven samen overigens wel bijna de helft van alle lessen in ons land. Het zijn dus de betere rijscholen.

Het rijbewijs is misschien wel de meest felbegeerde kaart (vroeger roze papiertje) van Nederland. Logisch dus dat leerlingen zo snel mogelijk voor het rijexamen willen slagen. Wie rijlessen neemt bij een rijschool die bij BOVAG is aangesloten, maakt een verstandige keuze.

Of het nu gaat om deskundige instructeurs die zich moeten houden aan de BOVAG – gedragscode, goed onderhouden lesauto’s, inzicht in de vorderingen, een aantrekkelijke en betrouwbare lesovereenkomst en natuurlijk een goed slagingspercentage,
BOVAG – rijschool Jolanda biedt het allemaal.

 

Bij rij-opleidingen van de BOVAG – rijscholen staat kwaliteit voorop. Met speciale theoriecursussen bent u binnen een redelijk aantal lessen klaar om het examen succesvol af te leggen en datzelfde geldt voor de praktijklessen van de deskundige instructeurs.

Een rijschool die is aangesloten bij de branchevereniging BOVAG is verplicht de algemene voorwaarden te hanteren waarmee zowel de Consumentenbond, BOVAG als ANWB hebben ingestemd. Die voorwaarden bepalen onder meer dat:

De klant examen doet in hetzelfde type auto waarin hij les heeft gehad; De klant zoveel mogelijk les krijgt van dezelfde instructeur; De lestijd volledig wordt gebruikt voor rijles; De klant een afsprakenkaart ontvangt zodat er geen misverstanden ontstaan over tijd en plaats; De eerste rijles een proefles is met de instructeur die de lessen gaat geven; zowel de instructeur als de klant kunnen na afloop van deze proefles besluiten de opleiding al dan niet voort te zetten.

  • BOVAG garandeert zekerheid en betrouwbaarheid. Deze kwaliteit wordt gewaarborgd door een driejaarlijkse inspectie op de lidmaatschapsvoorwaarden. Voldoet de rijschool weer aan de norm, dan mag deze weer drie jaar het BOVAG – logo voeren.

  • Maar je weet maar nooit. Mocht er toch nog een conflict tussen een leerling en BOVAG – rijschool ontstaan, dat in onderling overleg niet kan worden opgelost, dan kunnen leerlingen een beroep doen op het ANWB / BOVAG Bemiddelingsbureau. De onafhankelijke deskundigen van dit bureau zullen proberen om tot een oplossing te komen. Mocht ook dit niet lukken dan kan nog een uitspraak worden gevraagd aan de Geschillencommissie Rijopleidingen, ondergebracht bij de Stichting Geschillencommissies Consumentenzaken (SGC).